Overslaan naar content

(Senior) softwaredeveloper

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
Product & Development

Functieomschrijving

IT-oplossingen ontwikkelen voor miljoenen studenten en docenten wereldwijd. Dat is jouw scope als softwaredeveloper bij Drieam in Eindhoven. Een baan met impact. En hoe! Je helpt onderwijsinstellingen – van TU/e tot Yale University en van Fontys tot Cambridge University – om toekomstbestendige professionals op te leiden. Extra mooi: je geeft je eigen functie vorm én coacht je minder ervaren collega’s.


Jouw collega over werken bij Drieam

“Gedreven maar zonder stress. Dat typeert onze werkwijze. We hebben een passie voor ons werk, maar plannen realistisch en werken superfijn samen. En of je nu junior of lead developer bent, je bent overal bij betrokken. Van sparren over nieuwe producten tot initiatieven om Drieam verder te laten groeien. Dat maakt mijn werk elke dag opnieuw inspirerend.” Martijn, lead softwaredeveloper.


Benieuwd wat deze baan nog meer zo mooi maakt? Of wil je gewoon eens vrijblijvend kennismaken? Bel ons gewoon even via +31 40 304 6346.


Een dag uit jouw agenda

9.00 uur Dagelijkse stand-up met je scrumteam.

9.15 uur Development. Een uitdagende klus: je maakt ons geavanceerde product Eduframe schaalbaar voor een nieuwe klant in de US.

13.00 uur Gezamenlijke lunch.

13.30 uur Pair programming. Je helpt je junior collega zodat zij morgen weer vooruit kan met de feature waaraan ze werkt.

14.30 uur Uurtje sporten.

15.30 uur Refinementsessie. Weer fris verder. Je buigt je over een bug in onze oplossing voor de Erasmus Hogeschool in Brussel.

17.45 uur Kennissessie voorbereiden. Want morgen verzorg je de wekelijkse nerdtalk voor alle developers.


En morgen?
Dan ziet je dag er weer anders uit. Sparren over een nieuw product, inventariseren wat er al is en wat we kunnen ontwikkelen, software programmeren, de architectuur neerzetten: jij doet het allemaal. Daarbij pak je een seniorrol. Zo kom je niet alleen met de juiste oplossingsrichtingen, maar bepaal je ook de prioriteiten en werkvolgorde, en inventariseer je hoeveel tijd de werkzaamheden kosten. Je neemt collega’s hierin mee en adviseert de productowner. En heb je verfrissende ideeën om onze software- en tech-stack te verbeteren of uit te breiden? Mooi! We werken met onder meer met Ruby on Rails, React, Vite, GitHub Actions en Heroku, maar blijven hierin continu experimenteren en innoveren.


Wist je dat Drieam …

… in 8 jaar tijd is gegroeid van een startup naar een gedreven team van ruim 50 professionals? Dat het personeelsverloop bij ons extreem laag is? En dat zo’n beetje alle stagiairs willen blijven?


Logisch, want bij ons:

 • Draait het om jou! Vertel ons wat je leukt vindt, laat zien waar je goed in bent en wat je ambities zijn. Wij maken er werk van om jouw werkgeluk naar een hoger niveau te brengen.

 • Werk je in een zelfsturend team. Maar wel zo fijn: je kunt rekenen op heldere kaders en de juiste coaching en inspiratie.

 • Kun je 100% jezelf zijn. Ons team bestaat uit tal van nationaliteiten en stuk voor stuk authentieke persoonlijkheden. Kun je je voorstellen hoe inspirerend dit is?

 • Hoef je nooit eten mee te nemen! Elke dag staan een gezonde lunch, fruit en snacks voor je klaar.


Wat je verder krijgt

 • Een goed maandsalaris.

 • 25 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek.

 • Vrije dagen wanneer jij dat wilt. Heb je niks met kerst? Kom dan werken en neem vrij op een dag die beter bij je past.

 • Veel flexibiliteit: je kiest zelf wanneer je thuis en op kantoor werkt en hoe je je werkzaamheden indeelt. En wil je eerder stoppen om de kinderen van school te halen of je puppy uit te laten? Altijd goed!

 • Een MacBook en andere voorzieningen die je nodig hebt om op kantoor en vanuit huis prettig te kunnen werken.

 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Wat je leerdoelen of ambities ook zijn, wij helpen je deze te bereiken. Bijvoorbeeld via opleidingen en trainingen.

 • Een aantrekkelijk pensioenplan dat Drieam volledig voor jou betaalt.

 • Een inspirerende werkplek op loopafstand van het centrum van Eindhoven.

 • Last but not least: wekelijkse teamdrinks – geen zin in? Ook goed natuurlijk! – en meerdere keren per jaar een uitje met het hele Drieam-team.

Daarom pas jij in ons Drieam-team

We hoeven jou niet te vertellen wat je moet doen. Niet alleen omdat je dat al weet, maar ook omdat je zo niet wilt werken. Je wilt én krijgt de vrijheid om de regie te pakken. Waarbij je nauw samenwerkt met collega’s binnen en buiten je scrumteam. Je kunt ook goed feedback geven én ontvangen. En gaat pragmatisch te werk: je bent als senior in staat om een innovatie of technisch probleem te overzien, maar stroopt ook graag zelf de mouwen op.


Verder kun je:

 • Objectgeoriënteerd programmeren.

 • Goed automatiseren. Komt een bepaalde handeling voor de tweede keer terug? Dan onderzoek je meteen hoe je dit kunt automatiseren.

 • Helder communiceren. Hiervoor hoef je niet op de voorgrond te treden als dat je niet ligt. Al communiceer je via Slack, als je boodschap maar duidelijk is.

 • Goed Engels spreken en schrijven. Dit is onze voertaal.


Solliciteer direct!

Wij zijn benieuwd naar jou! Check hier hoe onze sollicitatieprocedure eruitziet. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel ons via +31 40 304 6346.

of