Skip to content

Implementatie Consultant

Hybrid
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Netherlands
Customer Experience

Job description

Als technisch implementatie consultant bij Drieam heb je een baan vol uitdagingen, variatie en dynamiek. Met jouw implementaties maak je enorm veel impact op het onderwijs. Je wisselt jouw (werk)omgeving regelmatig af: gezellig op kantoor in Eindhoven, remote vanuit thuis of de trein en op locatie bij de klant. Met behulp van jouw scherpe technische blik en enthousiaste instelling zorg je voor uitstekend advies en ondersteuning bij klanten. Je werkt daarvoor nauw samen met je collega’s bij Drieam, maar zeker ook met (project) collega's binnen de onderwijsinstellingen. Klinkt dit als een uitdaging die goed bij jou past? Lees dan zeker verder!


Jouw collega over werken bij Drieam

“Als implementatie consultant zul je onderdeel zijn van het Customer Experience (CX) team. Een super dynamisch team waarin iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Samen met de rest van het team is het jouw taak om bij onderwijsinstellingen projecten uit te voeren, advies te geven en ze hierin te ondersteunen. Wat mijn werk extra leuk maakt is dat geen enkele dag hetzelfde is. Het is elke keer weer een verrassing wat er op mijn pad komt!

Arianne, Implementatie Consultant


Een dag uit jouw agenda

9.00 uur Koffie met je collega’s om de dag te starten

9.15 uur Projectoverleg. Samen met de klant bewaak je de voortgang van de technische en functionele implementatie van de nieuwe leeromgeving binnen de klantorganisatie.

10:30 Training voorbereiden. Voor een nieuw project ga je de functioneel beheerders trainen. Je bereidt de training voor en leest je in over eventuele updates in het systeem

12:00 Gezamenlijke lunch

12:30 Rondje door het park. Even bijpraten met een collega van het Product team.

13:30 Proof of concept op locatie. Voor een potentiële klant heb je samen met een collega een product demo voorbereid. Hiermee ga je de klant laten zien hoe de eisen in de aanbesteding worden afgedekt met Canvas LMS en Portflow. Het komt duidelijk naar voren hoeveel waarde dit gaat creëren binnen de organisatie

16:30 Sparren met collega. Aan het einde van de dag heb je een momentje met je collega Truke, die je helpt om een onderwijskundige uitdaging van de klant zo goed mogelijk te faciliteren met de technologie.


En morgen?
Bouw je door op de successen van gisteren. Van het configureren van applicaties tot het meedenken over de architectuur van een digitale leeromgeving, jij zorgt er uiteindelijk voor dat de leerreis van studenten zo goed mogelijk wordt ondersteund door onze digitale oplossingen. Dit doe je voor zowel Nederlandse als internationale onderwijsinstellingen.

Je geeft regelmatig workshops, bij de klant, om tot een systeemconfiguratie te komen die écht aansluit bij de wensen van de gebruikers - docenten, studenten én functioneel beheerders. Iedere dag staat weer in het teken van onze klanten helpen het meeste te halen uit hun digitale leeromgeving en de beste (leer)ervaring te creëren. Je volgt hiervoor dan ook de nieuwste trends en ontwikkelingen en zet jouw out-of-the-box ideeën in om het onderwijs futureproof te maken.

Wist je dat Drieam…

… in 10 jaar tijd is gegroeid van een startup naar een gedreven team van ruim 60 professionals? Dat het personeelsverloop bij ons extreem laag is? En dat zo’n beetje alle stagiairs willen blijven?


Logisch, want bij ons…

 • Draait het om jou! Vertel ons wat je leuk vindt, laat zien waar je goed in bent en wat je ambities zijn. Wij maken er werk van om jouw werkgeluk naar een hoger niveau te brengen.

 • Werk je in een zelfsturend team. Maar wel zo fijn: je kunt rekenen op heldere kaders en de juiste coaching en inspiratie.

 • Kun je 100% jezelf zijn. Ons team bestaat uit tal van nationaliteiten en stuk voor stuk authentieke persoonlijkheden. Kun je je voorstellen hoe inspirerend dit is?

 • Is jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Wat je leerdoelen of ambities dan ook zijn, wij helpen je deze te realiseren. Bijvoorbeeld door training of scholing.


Wat je verder krijgt:

 • 25 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek.

 • Vrije dagen wanneer jij dat wilt. Heb je niks met Kerst? Kom dan werken en neem vrij op een dag die beter bij je past.

 • Veel flexibiliteit: je kiest zelf wanneer je thuis en op kantoor werkt en hoe je je werkzaamheden indeelt. En wil je eerder stoppen om bijvoorbeeld je puppy uit te laten? Altijd goed!

 • Een MacBook en andere voorzieningen die je nodig hebt om op kantoor en vanuit huis prettig te kunnen werken.

 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

 • Dagelijks gratis gezonde lunch, snacks en vers fruit.

 • Een aantrekkelijk pensioenplan dat Drieam volledig voor jou betaalt.

 • Een inspirerende werkplek op loopafstand van het centrum van Eindhoven.

 • Last but not least: wekelijkse team drinks – geen zin in? Ook goed natuurlijk! – en meerdere keren per jaar een uitje met het hele Drieam team.

Job requirements

Daarom pas jij in ons Drieam team

Jij bent klantgericht en hebt een passie voor het verbeteren van het onderwijs en digitale processen. Je bent in staat je te verplaatsen in de uitdagingen en situaties die jouw klanten bezighouden en ze te begeleiden in de digitale transitie die hiervoor nodig is. Dit doe je door complexe vraagstukken op te delen in behapbare stukken en klanten bij de hand te nemen in het kennismaken met het systeem en inrichtingskeuzes. Verder vind je het leuk om je bezig te houden met (complexe) issues en pro-actief de klant naar uitstekende resultaten te helpen.

Verder heb je:

 • Uitstekende beschikking over de Nederlandse taal, spreek- en schrijfvaardig;

 • Relevante (technische) opleiding op HBO/WO niveau;

 • Affiniteit met complexe projecten en uitdagingen;

 • Uitstekende analytische vaardigheden;

 • Kennis van of affiniteit met digitale didactiek, LMS en ICT;

 • Een proactieve werkwijze die je in staat stelt om zelfstandig projecten uit te voeren en een voortrekkersrol te nemen bij de klant.


Bij voorkeur ben je woonachtig in of nabij Eindhoven en flexibel om binnen de Benelux te reizen voor klantopdrachten en events.


Solliciteer direct! Wij zijn benieuwd naar jou!

or