Skip to content

Corporate Recruiter

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandOperations

Functieomschrijving

Ben jij een talent sourcer pur sang, doortastende genoeg om recruitment, voor een snelgroeiende EdTech scale-up, volledig op de kaart te zetten en te beheren? Je bedenkt de juiste wervingsstrategieën, waarmee je talent enthousiast weet te maken én houden. Je fungeert als spil binnen de organisatie en treedt op als interne adviespartner, voor hiring managers en het MT. Jij hebt de lead, vanaf intake tot hire! Voel jij het al kriebelen? Lees dan verder!


Jouw collega over werken bij Drieam

Werken bij Drieam is als een reis, met je vrienden: je maakt plannen, welke je zo nu en dan moet bijstellen; je ontdekt voortdurend nieuwe routes en blijft elkaar uitdagen. Je leert elkaar en jezelf steeds beter kennen. Samen maak je mooie herinneringen, vier je kleine en grote successen en blijf je nieuwsgierig naar de toekomst. Werkgeluk bij Drieam vertaald zich m.i. in de échte aandacht naar jou, als persoon; in een informele werkomgeving met een zeer gedreven mindset. Dit terwijl je enorme impact maakt als individu én als organisatie!

Celia, HR Manager

Een dag uit jouw agenda

9.00 uur Start de dag met een heerlijke kop barista koffie of thee! Ondertussen screen je de nieuwe sollicitanten.

9.30 uur Intake. Top kandidaat, met veel Ruby-on-rails ervaring. Je pakt direct door en plant een coding test in met een collega.

11:00 uur Bespreking met marketing. Wat moet er nog geregeld worden voor de aankomenden recruitment beurs op de TU/e?

12:00 uur Gezamenlijke lunch

12:30 uur Rondje stadspark. Met een collega, UX designer. In je hoofd maak je notities voor in de vacaturetekst.

13:30 uur Online meeting met de CCO. Er komen weinig goede reacties op de business developer vacature. Wat kunnen we doen?

14:30 uur Focus time. Het recruitment plan voor komend half jaar reviewen.

16:00 uur Check-in met HR. Je deelt jouw advies rondom het het nog beter inzetten van ons ATS systeem.


En morgen?
Je komt te werken in een snelle en dynamische omgeving, waarin je deel uitmaakt van het Operations team. Je werkt veelal samen met de hiring managers (tevens team-leads), de HR manager alsook verdere collega's uit de hele organisatie.

In deze kersverse recruitment rol, ben je verantwoordelijk voor het volledige sourcing en sollicitatie beheer voor de organisatie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor kandidaten en voert de (eerste) sollicitatiegesprekken, zowel online als face-to-face. Potentieel talent benader je actief via verschillende kanalen. Echter, je weet dat de markt lastig is en bedenkt telkens nieuwe creatieve manieren om het gewenste talent op te sporen en uit te dagen voor een kans aan boord van het Drieam team.


Wist je dat Drieam …

… in 8 jaar tijd is gegroeid van een startup naar een gedreven team van ruim 50 professionals? Dat het personeelsverloop bij ons extreem laag is? En dat zo’n beetje alle stagiairs willen blijven?

Logisch, want bij ons:

 • Draait het om jou! Vertel ons wat je leuk vindt, laat zien waar je goed in bent en wat je ambities zijn. Wij maken er werk van om jouw werkgeluk naar een hoger niveau te brengen.

 • Werk je in een zelfsturend team. Maar wel zo fijn: je kunt rekenen op heldere kaders en de juiste coaching en inspiratie.

 • Kun je 100% jezelf zijn. Ons team bestaat uit tal van nationaliteiten en stuk voor stuk authentieke persoonlijkheden. Kun je je voorstellen hoe inspirerend dit is?

 • Hoef je nooit eten mee te nemen! Elke dag staan een gezonde lunch, fruit en snacks voor je klaar.


Wat je verder krijgt

 • 25 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek.

 • Vrije dagen wanneer jij dat wilt. Heb je niks met kerst? Kom dan werken en neem vrij op een dag die beter bij je past.

 • Veel flexibiliteit: je kiest zelf wanneer je thuis en op kantoor werkt en hoe je je werkzaamheden indeelt. En wil je eerder stoppen om de kinderen van school te halen of je puppy uit te laten? Altijd goed!

 • Een MacBook en andere voorzieningen die je nodig hebt om op kantoor en vanuit huis prettig te kunnen werken.

 • In eerste instantie een contract van een jaar, met de bedoeling dit om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.

 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Wat je leerdoelen of ambities ook zijn, wij helpen je deze te bereiken. Bijvoorbeeld via opleidingen en trainingen.

 • Een aantrekkelijk pensioenplan dat Drieam volledig voor jou betaalt.

 • Een inspirerende werkplek op loopafstand van het centrum van Eindhoven.

 • Last but not least: wekelijkse team drinks – geen zin in? Ook goed natuurlijk! – en meerdere keren per jaar een uitje met het hele Drieam-team.

Daarom pas jij in ons Drieam-team

Je laat een hoge mate van verantwoordelijk zien in jouw werk, bent positief ingesteld en hebt een open houding. Je gaat probleem niet uit uit de weg en bent dan ook in staat om een complexe stelling of situatie te ontleden tot informatie waar je iets mee kunt. Met jouw talent voor matching weet je de juiste vragen te stellen en ben je een gesprekspartner waar mensen enthousiast van worden. Je hebt een competitief karakter door een sterke wil om door te zetten, om te “winnen” en, daarmee, het juiste talent binnen te halen voor de organisatie. Jij weet het: in een krappe arbeidsmarkt maken details het verschil!


Verder heb je:

 • Een afgeronde Bachelor opleiding

 • Minimaal  2 jaar ervaring als Recruiter

 • Ervaring en/of feeling met de EdTech/SaaS branche

 • Een vloeiende babbel in het NL & ENG

 • Interesse in een baan voor 20-24 uur per week


Solliciteer direct!

Wij zijn benieuwd naar jou! Check hier hoe onze sollicitatieprocedure eruitziet. Wil je eerst meer weten over deze functie? Bel ons via +31 40 304 6346.

of