UX designer at EdTech scale-up

Ihre Aufgaben

Drieam is een EdTech scale-up, gepassioneerd over het ontwikkelen en implementeren van software die de ultieme leerervaring ondersteunt. We zijn een team van 30 getalenteerde en ambitieuze professionals en streven ernaar om het leven van docenten, studenten en medewerkers over de hele wereld te verbeteren. Klinkt dit als iets waar je deel van wilt uitmaken? Lees verder!


Als onze UX designer & product specialist, sluit je aan bij een snelgroeiend en ambitieus team waarbij we focussen op het verder verbeteren van onze schaalbare software producten. Jouw doel is om de wensen van klanten te identificeren en te valideren met diverse stakeholders. Vervolgens kan jij deze wensen vertalen in generieke functionaliteiten die haalbaar en realiseerbaar zijn. Je draagt zorg voor het succesvol gebruik van onze producten bij de klant en in het team ben jij de schakel tussen de klant, de product manager en developers.

Ihr Profil

🕵️‍♀️ Wie zoeken we

Jij bent door je kritische houding altijd op zoek naar het achterliggende probleem en bent in staat een oplossing te vinden voor deze problemen waar meerdere klanten voordeel bij hebben. Je bent daarnaast iemand die eigenaarschap durft te nemen over de applicaties die we ontwikkelen en je werkt mee aan het geschikt maken van onze applicaties voor snelle internationale opschaling. Je kunt problemen vertalen naar concrete, uitgewerkte, issues en je maakt onze klanten happy door met hen mee te denken in oplossingen.

✨ Je bent geïnteresseerd in

De lean startup approach, waarbij de focus ligt op het stellen van doelgerichte vragen om deze vervolgens te kunnen vertalen naar een oplossing voor het onderliggende probleem. Hierbij hoort het meedenken met klanten over processen en inrichtingskeuzes. Het ophalen en analyseren van stakeholder input en deze vertalen naar een product roadmap. Je oplossingen snel in de praktijk te zien door een agile aanpak. En je hebt natuurlijk affiniteit met software en onderwijs.

💘 De perfecte match

 • Afgeronde WO-opleiding; bv. Industrial Design (TU/e) of een andere relevante studie met een technische en ontwerpgerichte achtergrond.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van UX-design; je kunt verbeteringen vertalen naar wireframes en (interactieve) prototypen en je hebt een portfolio dat dit laat zien.
 • Je kunt zelfstandig richting geven aan een ontwerpproces, weet klant- en gebruikerswensen te vertalen naar concrete verbeteringen en je kunt deze verbeteren beoordelen op haalbaarheid en maakbaarheid.
 • Je kent de basics van web-design en hebt ervaring met HTML, CSS & JavaScript
 • Je houdt ervan om dingen gedaan te krijgen en met je pro-actieve aanpak volg je acties als eerste op.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Nice to have: ervaring met het werken voor (B2B) SaaS oplossingen 

🙇‍♂️ Wat wij bieden 

 • Werken aan projecten met grote impact op het leren bij hogescholen, universiteiten & business schools
 • Veel eigen verantwoordelijkheid en flexibiliteit, en een snelle persoonlijke ontwikkeling
 • Een prominente rol in de ambitieuze groeiplannen van ons bedrijf
 • Onderdeel van een UX design team binnen Drieam 
 • Werken binnen een jong en dynamisch team
 • Dagelijks een gezellige en gezonde team lunch op kantoor
 • Onvergetelijke team-uitjes
 • Met behulp van onze pro koffiemachine leiden we je op tot echte barista
 • Fun! Zin in een potje pingpong? ;)

👉 Drieam

Drieam stelt het hoger onderwijs, commerciële opleidingsinstituten & business schools in staat om de ultieme leerervaring te leveren met Canvas. Dit doen we door gebruik te maken van de beste software die er is, inclusief onze eigen oplossingen. Allemaal naadloos geïntegreerd. Tot onze klanten behoren grote onderwijsinstellingen zoals de Technische Universiteit Eindhoven & Hogeschool Utrecht, internationale business schools zoals IMD, Insead & Vlerick en commerciële opleiders zoals Schola Medica & PIVO. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Eindhoven, in een stijlvol en nieuw gerenoveerd gebouw vlakbij de Kleine Berg. Het kantoor is op 10 min. loopafstand van het station en we zijn goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. Voor de meesten van ons voelt Drieam als een tweede thuis waar je gewoon jezelf kunt zijn (en ontwikkelen) en het beste uit jezelf kunt halen!